Året for 2018

5. januar 2019Så er det nu, at jeg vil foretage mig at skrive min nytårstale for 2018, der indtil videre har fået prisen for at være det bedste år ✨

I slutningen af 2017 gjorde jeg nye overvejelser for 2018, og jeg vidste bare med mig selv, at der skulle ske en forandring. 2017 var ikke andet end kedelig, hvor hele dette år i forskellige sammenhænge kun bandt på bearbejdelse, manglende kropskontakt, kedsomhed og ventepositioner fra etiknævnsag, sagsbehandlerskift, svar fra STU-udvalg mm.

Jeg savnede nærmest noget at “fordrive” al denne ventetid med, så jeg ikke kun brugte tiden på at se serier, sove, tegne eller på statistopgaver - og derudover meget tæt på et tilbagefald. Jeg faldt faktisk derfor hen i overvejelse om at påbegynde fitness i det nye for 2018 for at mærke min krop på en ny måde og som en måde at holde det mentale stabilt - og allerede da jeg havde taget denne indre beslutning, føltes det allerede som om, jeg var blevet så kropsligt afhængig af den vilje, der havde brændt sig fast.
Jeg bad udelukkende universet og hvad der måtte fandtes af overnaturlige energikilder til, at der skulle ske en positiv og succesanlagt forandring i 2018.

Januar 2018 startede jeg i fitness og blev meget hurtigt afhængig og i smug derefter begyndte at lave egne uskrevne regler for min kost der skulle hænge sammen med træningen, øge energiniveauet og styrke kropsresultater - og det forekom ret hurtigt.
Samme måned blev jeg ringet op og inviteret til et “kick off” arrangement ind til projektet “Del din passion med andre”, hvor jeg blev spurgt om jeg ville læse 1-2 af mine digte op. Efter endt oplæsning fik jeg så mange fede respons som aldrig før.
Især mange blev rørt over “Tomme ord”, der handler om ikke at kunne tilpasse systemet, hvor mange kom over til mig med tårer i øjnene.
“Del din passion med andre” er et 3-årigt udviklingsprojekt støttet af Velux Fonden der handler om at give aktive seniorer fra foreningslivet (60+ årige) mulighed for at invitere sårbare/udsatte unge ind i en fælles passion/interesse.
Der kom en 60+årig hen til mig og spurgte om jeg havde lyst til at lave noget med “Tomme ord”; en video med tilsvarende billeder der til mål skulle vises på Odsherred biblioteks tv-skærm. Yes Sir! Og ellers strømmede året med den ene succes efter den anden.

Efterfulgt forekom det at jeg kom i praktik hos projektkoordinatoren for “Del din passion” i faget radio og afprøvede kræfterne som interviewer. Folk har fået øje på mine digte og har optrådt følgende steder; Kick Off (Odsherred teatersal), Bolsjefabrikken i KBH, Nakkefestivalen, Odsherred Folkemøde og Vig Svømmehal under litteraturfestivalen.
Jeg blev yderligere inviteret til at være med i videooptagelser på Odden vedr. en tidligere jounalist som har bosat sig på Sj Odde ved køb af et hus på tvangsauktion og har et 10 års mål som tre unge (inkl mig) skulle filme nogle videoer om dette renoveringsprojekt; følge ideen og tankerne bag projektet og formidle dette på youtube. Alt dette forekom bag projektet “Del din Passion” og for at tilføje mere, skal det ikke skjules, at jeg med ide fra koordinatoren og hjælp fra erfarne 60+årige fra projektet fik formået at stifte kunstforening, jeg kaldte for “Den tredje model”.

Foreningen fik navnet, da samfundet er bygget udfra 2 modeller:
Model 1. det ordinære job og uddannelsesvejen - men hvad hvis man ikke tilpasser sig ind i et sådan system, som mit digt udelukkende handlede om?
Model 2. Hvis ikke man tilpasser sig det ordinære, ender man på under offentligt forsørgelse og bliver sat til at folde æsker (taler for eget vedkommende).
Der mangler jo “Den tredje model” til det kunsteriske sind. Inden længe kom allerede den første sponsorer, og jeg blev yderligere valgt til formand.

Ved siden af havde jeg stadig mine sædvanlige uundværlige samtaleterapi med min sygerplejerske, hvor jeg efterhånden var nået så langt og god til at formidle og fortælle min historie, at hun foreslog mig “brobygningen” som Peer.
En Peer er en patient/tidligere patient der enten har lært at mestre eller er kommet over på den anden side af sin psykiske sygdom - og kan gøre brug af den kompetence udfra egen erfaring til at hjælpe andre patienter eller udgør en form af undervisning/foredrag over fagpersonale, der arbejder indenfor feltet. Jeg var begejstret over at høre det - specielt over tanken om at undervise og vidste med det samme, at det var noget for mig.
Min sygerplejerske havde kendskab til et firma der hedder “PS Contact”, hvor et fagpersonale arbejder med borgere under problematikker heriblandt borderline - og herigennem blev jeg booket til 2 datoer med henblik på foredrag, som jeg altid havde ønsket at holde lige siden jeg fik diagnosen i sommeren 2014.
Et fantastisk år har nået sin ende. Dette år vil jeg aldrig glemme ❤️✨
Ønsker alle hermed og herfra et godt nytår ✨