Omsider startede jeg endelig i 12 ugers arbejdsprøvning, inden jeg indstilles til rehabiliteringsteamet.
Jeg er ankommet på en fabrik i egen hjemby, hvor de laver save.
Jeg startede onsdag d. 23 maj og er der fra kl. 8-11 hver dag undtagen tirsdag. Faktisk har jeg indtil da på stedet mest kun har beskæftiget mig med at folde æsker i de følgende 3 timer i træk.
Det at skulle folde æsker er simpelthen alt for simpelt og rigtig langtrukket ved de 3 timers langdrag, der føles som det dobbelte. Selvom jeg var forberedt på noget af det, har jeg allerede alligevel følelsen af at fortryde at havet sagt ja til disse ugers praktik - men forsøger i indre at trøste mig med at en kommende rapport skal få helheden af afklaringen til at give mening, så jeg kan komme videre efter endt praktik.

Om tirsdagen laver jeg heldigvis til gengæld radio der ligger lidt mere til interessefeltet. Jeg er interviewer og laver radio med nogle få stykker, hvor vi laver udsendelser om “ugens gæst”.
Og når vi ikke gør det, laver vi som regel vores “egne” podcast, hvor vi enten diskuterer om musik eller bare snakker om alt muligt. Udsendelserne bliver sendt om torsdagen fra kl. 17-18. Bor du længere væk end Odsherred, kan det også høres via netradio.
Radioudsendelserne bliver kaldt “Del din passion” som faktisk er et kommunalt udviklingsprojekt, som jeg blev inviteret ind i som beskrevet udfra mit tidligere blogindlæg. Men jeg tror, jeg vil skrive det igen, hvis ikke du/i skulle havet læst mit tidligere oplæg, da det er noget som fylder rigtig meget i mit daglige :D “Del din passion” handler i graden om fokus på at give 60+ årige og unge sårbare mulighed for at mødes og dele en passion og interesse, hvor man mødes om dette - og deraf udveksle tanker og ideer henover en 3 års periode.
På den måde kan nye bekendtskaber opstå i at dele en fælles interesse på tværs af alder og daglig miljø i samarbejde med forskellige foreninger.
Ved dette bliver der indgået et fælles projekt som til sidst bliver et produkt. Det sker ved, at der indimellem bliver holdt åbne arrangementer kaldt “kick off” eller selvfølgelig “Del din passion”, hvor man får mulighed for enten at fortælle eller vise sin passion. Hernæst skabes der match mellem ung og gammel der som sagt vil indgå i et fælles projekt sammen.
Et eksempel med mig; jeg blev jo inviteret ind til sådan et arrangement, hvor jeg læste et par af mine digte op i janaur 2018. Det ene digt “Tomme ord” som handler om ikke at kunne tilpasse sig i systemet, berørte mange.
Heraf kom der en 60+ årig hen til mig og spurgte, om jeg ville være med på hans idé som lyder på at skabe en lille film/video med oplæsningen af digtet, hvor der indgår baggrundsbilleder der relaterer til digtets handling. Resultatet skulle gerne ende med visning på Odsherred bibliotekets tv skærm.
Dette projekt er godt igang nu, og vi har derudover påført nogle enkelte stykker til at indgå i dette projekt også, så har vi de ressourcer der skal bruges til at lave denne video.
Da dette koncept “Del din passion" er et udviklingsprojekt, forekommer der også det, vi kalder matchmøder ca. en gang om måneden, hvor der er to super dygtige - ja, hvad skal man kalde..? “Ordstyrere" fra Socialt Udviklingscenter KBH, der har den ressource at videreudvikle projektet ved at stille nogle konkrete spørgsmål udfra de værende mødeworkshops, vi tilegner os for at sprede budskabet så meget som muligt.
Projektet har været fremlagt overfor sagsbehandlere, da dette projekt helst skal ses som noget der fremadrettet kan blive til en aktivering. Der er en begejstring fra sagsbehandlernes side, men de her “paragraffer” synes ikke lige at gå “Del din passion” så godt i møde.
Vi er faktisk helt henne i snak om en fremlæggelse overfor politikere som i lovgivningen at denne aktivering kan benyttes i paragrafisk og lønnet omfang. Alt hvad jeg skriver her, er udelukkende et referat af, hvordan jeg har forstået tilgangen til det hele og kan IKKE svare på yderligere spørgsmål. Kondinatoren som er bagmanden bag det hele er også ham, jeg laver radio med.
Han spurgte mig, om jeg ikke nok ville komme i praktik hos ham i radion om tirsdagen. HELDIGVIS gik jobcentret med til den kompromis at kunne beskæftige mig med dette - men skulle som dernæst have noget ordinært ved siden af for at kunne påføre bedst beskrivelse som muligt udfra min arbejdsevne for at være sikre på, at rehabiliteringsteamet ville godtage mig.
Iøvrigt findes der en gruppe på facebook vedr. projektet der hedder “Del din passion med andre” som alle er velkomne til at anmode at blive medlem i, hvis du er interesseret i at vide, hvad det er - eller såfremt bare er støttende i det. Faktisk fik “Del din passion” forleden en pris på en check fra Nakkefestivalen der skal bruges på podcast og udstyr. Denne modtog vi d. 25 maj på noget der hedder bolsjefabrikken inde i københavn, hvor vi hver især fortalte lidt om projektet, og hvad der i projektet betød noget for os. Jeg læste “Tomme ord” op og blev tilbudt om at læse op til Nakkefestivalen der ligger lidt udenfor Rørvig. Så det glæder jeg mig til ;D jeg elsker at performe med mine digte, så det betyder så meget for mig!!
folder for "del din passion"

Matchmøde 28. maj 2018

Radio Odsherred. Her sidder vi unge og laver vores egen podcast.